dijous, 11 d’octubre del 2012

SITGES PLATJA D'OR



Sitges Platja d’Or

La Societat d'Atracció de Forasters de Sitges convocava, pel mes de gener de 1930, mitjançant invitació del dia 19, un Concurs per a escollir l'adjectiu més escaient a aplicar a la Platja de Sitges.

El dia 23 de febrer es reuní la junta directiva de la Societat d'Atracció de Forasters d'aquesta vila per a fallar el concurs d'adjectius que havia convocat.

Llegides les solucions presentades i oïdes les consideracions de tots els concurrents a la sessió, la Junta atenent-se a les normes establertes en la convocatòria, acordà per unanimitat, optar per la denominació "Platja d'Or", la qual presenta particularitats de brevetat, fàcil pronúncia, eufonia, sentit hiperbòlic i màxima invariabilitat en les traduccions.

En català "Platja d'Or"; en castellà, "Playa de Oro"; en francès, “Plage d'Or" ; en anglès, "The gold beach"; en alemany, "Der goldene strand" ; en italià, "Marina d'oro"; en. portuguès, "Praia d'ouro".

Han coincidit en les seves propostes amb aquesta denominació els senyors següents:

Enric Sala, proposta número 1; Maria Camarasa de Folch, núm. 17; Cristiana Seris, núm. 53; Salvador Burget. número 57; Baltasar Basora, núm. 60 ; Lluís Aige Corbèlla, núm. 81; Antoni Guardiola, núm. 135; Adela H. Fornés; número 142; Salvador Martí, núm. 213 ; Josep Gol, número 217; Joaquim Molins; núm. 263; Joan Bartra i Martin, número 270; Carles Gené, núm. 450; Tots ells de Barcelona. Josep Giménez, núm. 108, de Terrassa ; Albert Garcia, número 238, de Granollers; Rossend Oliveró, núm. 306, de Torelló; Artur Carbonell, núm. 321 i Salvador Marsal, número 328, de Sitges.

Queda, per tant, concedit el premi de 200 pessetes al proponent don Enric Sala, el qual posseeix el plec número 1 dels rebuts al concurs.

Societat d'Atracció de Forasters de Sitges.- El Secretari, J. Vidal Vidal.
L’Abella d’Or al Penedès. Barcelona: Altés, 1931